?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Το ποσοστό παχυσαρκίας συνεχίζει να αυξάνει στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, με ορισμένες χώρες και ομάδες- όπως οι γυναίκες και οι φτωχοί- να έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την οικονομική χρήση, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ενώ τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται μέχρι 3% το χρόνο σε χώρες όπως η Γαλλία, το Μεξικό, η Αυστραλία και η Ελβετία, είναι αρκετά σταθερά σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κορέα και η Ιταλία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Επισκόπηση διαθέσιμων στοιχείων έδειξε ότι η παγκόσμια ύφεση, που άρχισε το 2008, ανάγκασε πολλές οικογένειες σε χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο να μειώσουν τα έξοδα για φαγητό- ιδιαίτερα πιο υγιεινό, που αντικαταστάθηκε από πιο φτηνές και λιγότερο υγιεινές επιλογές.

Ακόμα και σε χώρες που είχαν καλύτερη επίδοση στην ΄οικονομική επιβράδυνση ορισμένες ομάδες ανθρώπων ιδιαίτερα γυναίκες και οι λιγότερο μορφωμένοι και που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα ήταν επίσης περισσότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι, ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ.
Οι ερευνητές του OΟΣΑ σημειώνουν ότι η οικονομική κρίση πιθανόν συντέλεσε σε περαιτέρω αύξηση της παχυσαρκίας.

Αν και το συνολικό ποσοστό παχυσαρκίας έχει μειωθεί στις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες τα τελευταία 5 χρόνια, η επιδημία της παχυσαρκίας δεν σταμάτησε να εξαπλώνεται, πρόσθεσαν.

Οι τρέχουσες προσπάθειες που στοχεύουν στην πρόληψη της επιπλέον αύξησης βάρους βελτιώνονται σύμφωνα με τον OΟΣΑ.
Η νέα έρευνα βασίστηκε σε επισκόπηση στοιχείων 10 χωρών του OΟΣΑ και παρουσιάζεται στις 28 Μαΐου στο ευρωπαϊκό συνέδριο παχυσαρκίας στη Βουλγαρία.
Πηγές:iatronet
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.