?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Ποια είναι η φυσιολογική δραστηριότητα και πότε θεωρείται ότι κάποιος έχεις δυσκοιλιότητα, διαφέρει από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στην τουαλέτα κάθε μέρα και άλλα που πηγαίνουν 3 φορές την εβδομάδα.
Τελικά, δυσκοιλιότητα θεωρείται όταν ενεργείται κάποιος λιγότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης μια αιφνίδια αλλαγή στον ρυθμό των κενώσεων θα πρέπει να ανησυχεί, ιδιαίτερα αν αυτή η αλλαγή επιμένει για περισσότερες από δυο εβδομάδες.
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή του τρόπου ζωής, σε ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε συστηματικές ασθένειες και μετά από χρήση φαρμάκων.
Μια περίοδο διακοπών ή αυξημένων υποχρεώσεων μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση των κενώσεων, κάτι που μπορεί να οφείλεται αρχικά σε μειωμένη πρόσληψη υγρών. Το άγχος και η κατάθλιψη δημιουργεί συμπτώματα από το έντερο και θα πρέπει πάντα να εκτιμάται.
Συνηθισμένη κατάσταση που συνοδεύεται από δυσκοιλιότητα είναι ο υποθυρεοειδσμός. Επίσης ο διαβήτης μπορεί να εμφανίσει δυσκοιλιότητα, σαν αποτέλεσμα της συστηματική διαβητικής νευροπάθειας, που αναπτύσσεται σε αυτόν. Παρόμοια κατάσταση αναπτύσσεται και στην νόσο του Parkinson.
Φαρμακευτικές ουσίες που έχουν σαν παρενέργεια την δυσκοιλιότητα χρησιμοποιούνται σαν παυσίπονα, αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά και κατά της νόσου του Parkinson. Επίσης συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου ευθύνονται για ανάπτυξη δυσκοιλιότητας.
Η δυσκοιλιότητα όταν συνοδεύεται από εμφάνιση αίματος στα κόπρανα θα πρέπει να ανησυχεί και να διερευνάται.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται κουβέντα με τον γιατρό για να διαλευκανθεί και να διορθωθεί, αν αυτό είναι δυνατόν η αιτία της δυσκοιλιότητας.
Το άρθρο γράφτηκε από τον
Ρηγόπουλο Δημήτριο,
Παθολόγο-Διαβητολόγο,
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.