?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular


Εάν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε μύρτιλα προσφέροντας ένα γκουρμέ πιάτο στους αγαπημένους σας αυτό το Σαββατοκύριακο, ξεχάστε το, καθώς όλοι οι επιστήμονες συγκλίνουν στο γεγονός ότι αυτή η αντιοξειδωτική τροφή πρέπει να τρώγεται ωμή, ώστε να μην καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά της.
Συγκεκριμένα, τα επίπεδα πολυφαινολών μειώνονται από 22% έως 81% όταν μαγειρευθούν, ενώ αντίθετα παραμένουν σταθερά όταν τα χρησιμοποιούμε σε ζύμες ή πίτες.
Μάλιστα, η Ana Rodriguez-Mateos και οι συνεργάτες της παρατήρησαν ότι η περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες αλλάζει ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας στην οποία υποβάλλονται.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι, εκτός από τις πολυφαινόλες, το μαγείρεμα επηρεάζει την περιεκτικότητα και άλλων συστατικών που έχουν αντιοξειδωτική δράση, όπως οι ανθοκυανίνες, οι προκυανιδίνες και τα φαινολικά οξέα. Κατά το μαγείρεμα τα επίπεδα ανθοκυανινών μειώνονται κατά 10-21%, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των φαινολικών οξέων, που αυξάνονται.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δώσει ενδείξεις ότι αυτό το είδος μούρων ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες (διευκολύνει τη μετάδοση των πληροφοριών μέσα στον εγκέφαλο), ενώ παράλληλα συμβάλλει ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και φλεγμονών.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Agricultural and Food Chemistry αναφέρει ακόμη, ότι τα μύρτιλα σπάνια καταναλώνονται ωμά. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, με πιο γνωστή τη χρήση τους στην παρασκευή των muffins.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.