?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Από το 1956, εδώ και τρεις γενιές, με έδρα την Καστοριά, παράγουμε και συσκευάζουμε τα ονομαστά όσπρια Καστοριάς και Πρεσπών, στηρίζοντας τους ντόπιους καλλιεργητές και φέρνοντας τα ονομαστά τους φασόλια στο καθημερινό σας τραπέζι.

Η εμπειρία και τεχνογνωσία τριών γενιών μαζί με την αγάπη για τη δουλειά μας είναι τα βασικότερά μας πλεονεκτήματα χάρη στα οποία ξεχωρίζουμε.

Χάρη σ’ αυτά είμαστε σε θέση να εξασφαλίζουμε για τους καταναλωτές μας την καλύτερη ποιότητα οσπρίων και ρυζιών, να θέτουμε υψηλά στάνταρντ στον ποιοτικό έλεγχο και τέλος, να επεξεργαζόμαστε και να τυποποιούμε τα προϊόντα μας με τον καλύτερο τρόπο.
Ιστορική αναδρομή
Το 1956, ο παντοπώλης Θωμάς Στογιαννίδης, με έδρα τη Βασιλειάδα της Καστοριάς, ξεκινά την προμήθεια και τοπική διακίνηση χύμα οσπρίων
Καστοριάς – Πρεσπών.
Το 1968, ο γαμπρός του, Γιάννης Φωτιάδης και η  κόρη του Ελένη Στογιαννίδη – Φωτιάδη, μπαίνουν στην επιχείρηση και λανσάρουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά συσκευασμένα φασόλια και φακές Καστοριάς σε πακέτα των 500 γραμμαρίων.


Το 1996 την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του Γιάννη Φωτιάδη, Τρύφωνας, μαζί με την μητέρα του Ελένη Στογιαννίδη - Φωτιάδη και προχωράει στην πρώτη παραγωγή βιολογικών φασολιών.
Παράλληλα, αποφασίζει να αναδείξει τη φημισμένη ποιότητα των τοπικά παραγόμενων οσπρίων και να μπει πιο δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά που αναζητά ποιοτικά ελληνικά γεωργικά προϊόντα.
Το 1999 ξεκινάει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και νέα γραμμή παραγωγής. Λίγους μήνες μετά, κάνουν την είσοδό τους στην αγορά τα νέα προϊόντα της ΑΡΟΣΙΣ, κάτω από το concept «Ελληνικά όσπρια με ονομασία προέλευσης» και σε νέα πρωτοποριακή για την εποχή συσκευασία.
Το 2002 η ΑΡΟΣΙΣ «κατακτά» το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, δίνοντας αίγλη και νέα ώθηση στις εξαγωγές της και μεταφέροντας τη φήμη των ελληνικών οσπρίων από τις Η.Π.Α και τη Μεγάλη Βρετανία ως τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη και την Κύπρο.

Το 2004, η ΑΡΟΣΙΣ λανσάρει τρεις νέες σειρές προϊόντων. Ρύζια Θεσσαλονίκης και Σερρών, βιολογικής και συμβατικής γεωργίας, άγρια μανιτάρια Πίνδου και Πλιγούρι Πίνδου.
Το 2009, η ΑΡΟΣΙΣ αποκτά νέα εταιρική ταυτότητα και ανανεωμένη συσκευασία. Σήμερα, η ΑΡΟΣΙΣ εξακολουθεί να επεκτείνει τη διανομή της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό χάρη στην αγάπη και την αποδοχή των καταναλωτών. 

Οι πρωτιές και οι καινοτομίες μας
Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Έτσι κατορθώσαμε να πρωτοπορήσουμε και να καινοτομήσουμε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής οσπρίων και θέτοντας υψηλά ποιοτικά στάνταρντ. 

1968: Για πρώτη φορά στην αγορά κυκλοφορούν τα όσπρια (Γίγαντες-Ελέφαντες, Πλακέ και Φακές) Καστοριάς και Πρεσπών επώνυμα, με αναγραφή της προέλευσής τους σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων.
1999: Για πρώτη φορά κυκλοφορούν στην αγορά συσκευασμένα ελληνικά όσπρια βιολογικής γεωργίας, αποκλειστικά από την ΑΡΟΣΙΣ. Σήμερα, η ΑΡΟΣΙΣ διαθέτει την πληρέστερη σειρά Ελληνικών βιολογικών οσπρίων.
1999: Η ΑΡΟΣΙΣ λανσάρει την πρωτοποριακή για την εποχή συσκευασία των 500 γρ., με πληροφορίες για την περιοχή καλλιέργειας των οσπρίων και παραδοσιακές συνταγές.
2001: Η ΑΡΟΣΙΣ είναι από τις πρώτες εταιρείες στον κλάδο της που εφαρμόζει τα συστήματα ποιότητας ΕΝ ΙSΟ 9001:2000 και ΕΝ ΙSO 22000:2005.

2001: Η ΑΡΟΣΙΣ συνέλαβε την ιδέα και σε συνεργασία με τους αγρότες ανάπτυξε την καλλιέργεια των έγχρωμων Γιγάντων – Ελεφάντων Καστοριάς και Πρεσπών.
2002: Η ΑΡΟΣΙΣ εφαρμόζει για πρώτη φορά σύστημα οικολογικής απεντόμωσης και μέχρι σήμερα, παραμένει η μοναδική εταιρεία οσπρίων που το εφαρμόζει.
2004: Για πρώτη φορά, η ΑΡΟΣΙΣ είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου προϊόντος SIAL d’ OR. 
2007: H  ΑΡΟΣΙΣ είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει στην αγορά ελληνικά όσπρια με Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Παράλληλα, αναγράφει το όνομα του παραγωγού στις συσκευασίες της.
2008: Είναι για δεύτερη φορά υποψήφια για το βραβείο καλύτερου προϊόντος SIAL d’ OR. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.