?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Σαρδέλες με κληματόφυλλα .Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει  και όμως υπάρχει .Πρόκειται για μια συνταγή που προέρχεται από τη Κρητική κουζίνα , με χορταστική γέμιση από μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, μπούκοβο, σκόρδο, κάππαρη και ντομάτα. Δοκιμάστε το

 Υλικά
1 κιλό σαρδέλες • 200 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φ.τ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια • 2 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
1 λεμόνι (το ξύσμα) • λίγο μπούκοβο • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι • πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ξίδι μπαλσάμικο
λίγη ρίγανη
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και το κόκαλό τους, τις ανοίγουμε
“πεταλούδα” και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σε άφθονο αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε τα
αμπελόφυλλα και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το
μπούκοβο, το σκόρδο, την κάπαρη και την ντομάτα. Παίρνουμε τις σαρδέλες μία - μία, και αφού τις
γεμίσουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε το σώμα τους μέσα σε ένα αμπελόφυλλο και τις τοποθετούμε
σε λαδωμένο ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε 220ο, για 20 -25΄ περίπου.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τις σαρδέλες,
συνοδεύοντάς τις με τη σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.