?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Ο διαβήτης τύπου 2 εκδηλώνεται όταν οι τιμές της γλυκόζης στο αίμα είναι εξαιρετικά υψηλές και ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να το αντιμετωπίσει.
Νέα μελέτη δείχνει όμως ότι υπάρχει ένας απλός τρόπος να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης.
Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε περισσότερα από 180.000 άτομα για 20 περίπου χρόνια.
Διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν φρούτα όπως τα μήλα και τα μούρα δύο φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν κατά 20% περίπου μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2. Η θετική αυτή επίδραση δεν ήταν όμως φανερή για όσους κατανάλωναν χυμούς φρούτων.
Φλαβονοειδή όπως η κερσετίνη που περιέχουν τα φρούτα συνδέεται άμεσα με τα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και την ομαλή απελευθέρωση της ινσουλίνης. Μερικά από τα φρούτα που περιέχουν σημαντικές ποσότητες κερσετίνης είναι τα μήλα, τα κόκκινα σταφύλια και τα βατόμουρα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για να επωφεληθούμε πρέπει να καταναλώνουμε αυτά τα φρούτα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες όσο αναφορά τα Φλαβονοειδή ανατρέξτε στα αρθρα  http://healthandnutritiongr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5475.html και http://healthandnutritiongr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7800.html
Πηγή: http://www.onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.