Υλικά
Για 8 άτομα
Για 8 άτομα
280 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
430 γρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί ricotta
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 χτυπημένο αυγό
1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο
8 ολικής αλέσεως λαζάνια, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο
8 ολικής αλέσεως λαζάνια, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
230 γρ σάλτσα ντομάτας
230 γρ σάλτσα ντομάτας
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς .Αλείψτε ή ψεκάστε ένα πυρέξ με λάδι. Ανακατέψτε μαζί το σπανάκι, το τυρί ricotta, τη παρμεζάνα,
το αυγό και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ. Απλώστε περίπου 1/3 φλιτζάνι
του μείγματος σε κάθε λαζάνι .Τοποθετήστε τα λαζάνια σε ένα πυρίμαχο
σκεύος καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα για 30 περίπου λεπτά. Εν
τω μεταξύ σε ένα τηγάνι που το αλείφουμε με λίγο λάδι προσθέτουμε τα
λαχανικά κρεμμύδι, πιπεριά,
μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν . Στο μείγμα λαχανικών προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με τα
υγρά τους και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε το μείγμα σε
βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε για
άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα . Όταν πλέον η σάλτσα είναι
έτοιμη περιχύνουμε με αυτή τα λαζάνια.
Διατροφική ανάλυση
| |
Θερμίδες :
|
219.7 Kcal
|
Ολικά λιπαρά :
|
5.6 gr
|
Χολεστερόλη :
|
47.2 mg
|
Νάτριο :
|
425.2 mg
|
Υδατάνθρακες :
|
34.7 gr
|
Διαιτητικές ίνες :
|
5.3 gr
|
Πρωτεΐνη :
|
12.7 gr
|
Δημοσίευση σχολίου