?max-results=10">Sports
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb\"><\/script>");
?max-results=10">Business
');
    ?orderby=published&alt=json-in-script&callback=mythumb1\"><\/script>");

Popular Posts

Most Popular

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, ανακάλυψαν μία νέα καινοτομία για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Πρόκειται για μία εξέταση αναπνοής που εντοπίζει την ασθένεια όταν βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Η εν λόγω εξέταση μπορεί να προβλέψει τον καρκίνο του πνεύμονα σε ποσοστό 95% και το σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς δεν είναι απαραίτητο να υποβάλλονται σε διαδικασία βιοψίας.

Ποιοι συμμετείχαν στη μελέτη

Τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα ήταν υποψήφια να νοσήσουν από καρκίνο του πνεύμονα, μιας και στις αξονικές τομογραφίες είχαν ήδη εντοπιστεί σχετικά ευρήματα. Τα άτομα υποβλήθηκαν στην εξέταση αναπνοής, κατά την οποία οι επιστήμονες με κατάλληλη ανάλυση των σωματιδίων που υπήρχαν στην εκπνοή τους, επιχείρησαν να εξακριβώσουν εάν υπήρχαν συγκεκριμένες ουσίες, τα καρβονύλια, τα οποία θεωρείται ότι έχουν άμεση σχέση με τον καρκίνο.

Σε ποια συμπεράσματα οδηγήθηκε η μελέτη

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τη συσκευή με την οποία έγιναν οι σχετικές αναλύσεις και διαπίστωσαν ότι σε περίπτωση που τα τρία από τα τέσσερα καρβονύλια παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα, ο καρκίνος του πνεύμονα θα μπορούσε να προβλεφθεί με ακρίβεια στο 95%των ασθενών.
Επιπλέον, σε περίπτωση που τα επίπεδα των καρβονυλίων ήταν φυσιολογικά, υπήρχε η δυνατότητα πρόβλεψης όσον αφορά ένα μη καρκινικό μόρφωμα στο 80% των ασθενών.
Στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης σύμφωνα με τα οποία, όταν οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου, τα αυξημένα καρβονύλια επέστρεψαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.